Conopidă gratinată

conopida gratinata jpeg

Chiar dacă e nevoie de prăjire sau de coacere, conopida se găteşte destul de repede, ceea ce o face ideală pentru masa de seară.

Ingrediente 1 conopidă mică 1 morcov mare caşcaval nucşoară

Pentru sos

½ pachet unt

3 linguri făină

300 ml lapte

200 g telemea de vacă

1 legătură ceapă verde

sare

piper

Mod de preparare

Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă cu sare, împreună cu morcovul mărunţit şi le laşi la scurs. Pentru sos, pe foc mic, topeşti untul, apoi adaugi făina, laptele, amestecând constant. După ce se îngroaşă, razi brânza, pui sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, lăsând-o câteva minute la foc mic. La final, încorporezi şi ceapa verde tocată.

Într-un vas termorezistent, tapetat, pui conopida şi morcovul, iar peste ele, torni sosul şi razi caşcavalul, după gust. Dai totul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte. La servire, poţi presăra nucşoară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg