Cotlete de porc cu rozmarin

Dacă prepari alături de nişte cotlete cu rozmarin un sos aromat, mâncarea ta se va transforma într-un regal culinar plin de savoare. Nu ne crezi? Încearcă şi tu reţeta noastră, pentru că noi am fost cuceriţi.
Cotlete de porc cu rozmarin - Ingrediente
1 kg cotlet porc 50 ml ulei
rozmarin
sare
piper
1 pahar ulei
2 pahare apă
1 pahar oţet de vin
2 cepe tăiate rondele
cimbru
dafin
boabe piper
3 căţei usturoi
Cotlete de porc cu rozmarin - Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru marinată, cu excepţia usturoiului, şi le fierbi cinci minute, la foc potrivit. După răcire, adaugi usturoiul zdrobit. Torni sosul marinat peste cotletele curăţate de pieliţe, acoperi vasul şi îl laşi 4-5 ore la frigider.
Scoţi cotletele din baiţ, le ungi cu ulei, le aşezi într-o tavă cu puţină apă, o crenguţă de rozmarin, sare, piper, după gust, şi le introduci la cuptor, având grijă să le stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă. Poţi servi cotletele cu garnitură de orez şi fasole boabe.
Cotlet de porc cu porumb fiert