Cremă de căpşuni la pahar

crema de capsuni la pahar jpeg

Profită de gustoasele căpşuni care se găsesc în această perioadă în pieţe şi la raioanele de fructe şi prepară-ţi o delicioasă cremă de căpşuni la pahar.

Cremă de căpşuni la pahar - Ingrediente

250 ml lapte 25 g zahăr esenţă de vanilie 25 g amidon de porumb 500 g căpşuni 2-3 linguri zahăr pudră 2 albuşuri proaspete 1-2 linguri zahăr sau 1 ceaşcă frişcă bătută

Pentru decor

frişcă bătută

căpşuni tăiate în sferturi sau jumătăţi

Cremă de căpşuni la pahar - Preparare

Fierbi laptele cu zahărul şi cu esenţă de vanilie, după gust, până se dizolvă zahărul, apoi îl laşi să se răcească. Între timp, dizolvi amidonul în puţin lapte rece sau apă şi îl amesteci apoi cu laptele rece. Pui într-un vas pe foc şi fierbi, pe baie de aburi, amestecând continuu, până când compoziţia se îngroaşă şi capătă consistenţa unei creme. Iei de pe foc şi amesteci în continuare, până se răceşte crema.

Presari căpşunile cu zahărul pudră, le treci printr-o sită şi le dai deoparte. Baţi albuşurile cu zahăr sau cu frişcă până obţii o spumă tare şi le amesteci apoi cu piureul de căpşuni. Peste această compoziţie torni treptat crema răcită şi o încorporezi bine. Pui în pahare şi serveşti crema de căpşuni. Decorezi cu frişcă bătută, după gust, şi cu bucăţele de căpşuni.

Pont: albuşurile trebuie să fie foarte proaspete, ca să te bucuri de un desert gustos, care nu îţi pune sănătatea în pericol.

Foto: pixabay.com