Cum se fac gogoşi cu lingura

Crocante la exterior şi fragede la interior, gogoşile preparate cu lingura vor fi aşteptate cu nerăbdare de toată familia.
De ce ai nevoie pentru gogoşi
320 g făină
2 linguriţe praf de copt
100 g zahăr
1 praf de sare
1 linguriţă coajă de portocală
100 ml lapte
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g unt
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară gogoşile cu lingura
Amesteci într-un vas făina cu praful de copt, sarea, zahărul şi coaja de portocală. Mixezi laptele cu ouăle, esenţa de vanilie şi untul topit. Încorporezi făina şi amesteci până când se omogenizează.
Încingi uleiul, iei cu o lingură aluat şi formezi gogoşile direct în cratiţă. Pentru ca aluatul să nu se prindă, înmoaie lingura în apă după fiecare utilizare. Rumeneşti gogoşile pe ambele părţi şi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.
Le pudrezi cu zahăr.