Dovlecei cu piept de pui – Reţeta rapidă

Când ai poftă de o mâncare gustoasă şi rapidă, încearcă o reţetă simplă care combină aroma dovleceilor cu gustul bogat al cărnii de pui. În doar 35 de minute, mâncarea este gata, iar tu o poţi servi imediat la cină.
Ingrediente
400 g file de piept de pui 1 dovlecel mare sau 2 mediis 2 ouă 200 ml smântână pentru gătit 150 g caşcaval ras 2 căţei de usturoi sare piper negru măcinat boia 2 linguri ulei
Mod de preparare
Tai pieptul de pui în felii subţiri. Le condimentezi cu sare, piper şi boia, după gust. Freci feliile de carne cu usturoiul zdrobit. Baţi ouăle cu furculiţa, într-un bol adânc. Le condimentezi cu un praf de sare. Ungi o tavă adâncă cu 2 linguri de ulei.
Încălzeşti cuptorul la 160 °C. Dai feliile de piept de pui prin ouăle bătute, apoi le dai prin caşcavalul ras. Le aşezi în tava pregătită.
Tai dovleceii feliuţe groase de 1 cm. Le aşezi în tavă, peste feliile de piept de pui. Amesteci ouăle bătute care ţi-au rămas cu smântâna lichidă. Torni compoziţia în tavă, peste dovlecei. Presari restul de caşcaval ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit şi laşi 25 de minute, până se rumeneşte mâncarea.
Sursa + foto: myzucchinirecipes.com