Fasole cu costiţă

fasole cu costita jpeg

Mmmm....salivăm numai când vedem poza sau numai când ne gândim la această reţetă de fasole cu costiţă pe care o poţi prepara oricând, dar mai ales în anotimpul rece.

Ingrediente pentru fasole cu costiţă

500 g fasole boabe albă 700 g costiţă de porc 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 1 morcov potrivit 2 linguri ulei 3 linguri pastă de roşii 1 crenguţă de cimbru piper sare

Mod de preparare pentru fasole cu costiţă

Se lasă fasolea la ­înmuiat câteva ore, în apă rece, se strecoară şi se fierbe câteva minute, în două ape ­care se aruncă. În cea de-a treia apă, se adaugă crenguţa de cimbru şi se lasă să fiarbă pe ­jumătate. Cât timp ­fierbe fasolea, ­separat, se călesc ceapa tocată mărunt, morcovul şi ardeiul ­tăiaţi cubuleţe sau daţi pe răzătoarea mare. Se adaugă costiţa de porc porţionată, puţină apă caldă şi se fierb împreună, ­până când carnea este ­bine pătrunsă. Se toarnă legumele şi costiţa peste fasole, se adaugă pasta de roşii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să clocotească împreună ­câteva minute, pentru a se combina aromele. Fasolea cu costiţă se serveşte caldă.