Ficăţei de pui la grătar

Numai buni pentru o masă apetisantă şi săţioasă, ficăţeii de pui la grătar se prepară simplu şi rapid.
Ingrediente
300 g ficăţei de pui 2-3 căţei de usturoi, pisaţi ½ linguriţă chimion măcinat 3 linguri ulei de măsline 4 fire rozmarin, opţional 1 lămâie 40 g unt, la temperatura camerei pătrunjel tocat, după gust lapte sare piper
Mod de preparare
Speli ficăţeii bine în câteva ape, până când apa rămâne curată. Îi scurgi şi îi pui într-un bol, acoperiţi cu lapte. Îi laşi 30 de minute la frigider. Îi speli din nou şi îi usuci pe un prosop de bucătărie. Îi condimentezi cu chimion, sare şi piper, după gust. Amesteci cu usturoiul şi uleiul şi îi dai la frigider într-un vas încă 2 ore. Într-un mojar, striveşti pătrunjelul cu puţină sare grunjoasă. Încorporezi untul până când acesta capătă o culoare verde omogenă.
Pui bucăţile de ficat pe fire de rozmarin sau beţe pentru frigărui. Le rumeneşti într-o tigaie grill, la foc mare, aproximativ 5 minute. Le scoţi pe o farfurie şi le combini cu bucăţi de unt cu pătrungel. Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi ficăţeii aşa câteva minute. Serveşti cu zeamă de lămâie.
Sursa http://www.finecooking.com