FOTO Ouă la tigaie cu avocado şi roşii
N-ai nici o idee pentru micul dejun? Uite cum poţi transforma banalele ouă într-un mic dejun delicios, combinate cu roşii şi sparanghel.
Ingrediente
2 roşii tocate 1 avocado sare şi piper, după gust 4 ouă
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul. Sparge ouăle şi pune-le individual, la temperatura camerei, în timp ce continui reţeta.
Unge o tigaie la foc mediu cu ulei, adaugă roşiile, şi găteşte-le la foc mediu.
Când roşiile sunt gata, decojeşte avocado, taie-l în jumătate, iar fiecare jumătate în 5 felii. Când nu mai ramane deloc zeamă în tigaia cu roşii, micşorează focul şi aranjează feliile de avocado în tigaie, precum spiţele unei roţi.
Pune, cu grijă fiecare ou între 2 felii de avocado. Asezonează cu sare şi piper. Pune tigaia în cuptorul preîncălzit, şi las-o pentru 10-12 minute, până când albuşul este destul de tare, iar gălbenuşurile sunt pe placul tău. Seveşte fierbinte, alături de pâine integrala de grâu.
Sursa: http://www.kalynskitchen.com