FOTO Supă de peşte

Dacă urmezi toate instrucţiunile de preparare, vei obţine cea mai gustoasă supă de peşte, reţetă originală cu care îi vei impresiona pe cei dragi.
Ingrediente pentru supă de peşte
1 file de crap de 300 g 1 ceapă 400 g rădăcinoase (morcov, ţelină,pătrunjel) 100 g unt 80 g făină 100 g ciuperci 200 ml smântână 2 felii de pâine ulei condimente pentru peşte foaie de dafin sare piper boabe
Mod de preparare pentru supă de peşte
Se spală peştele şi se taie în bucăţi mici.

Într-o oală se pun carnea şi rădăcinoasele tăiate bucăţi. Se adaugă apă rece, sare, condimente pentru peşte, piperul şi foaia de dafin. Se lasă să fiarbă 40 de minute şi se ia
spuma ori de câte ori se formează.

Între timp, se topeşte untul şi în el se adaugă făina amestecând continuu. După ce s-a încorporat toată făina, se trage vasul deoparte şi se lasă să se răcească.

Se taie mărunt legumele fierte şi se înlătură pielea (şi eventualele oase) de pe bucăţile de peşte, care se mărunţesc apoi.

Se pune din nou pe foc zeama în care au fiert legumele şi peştele şi când dă în clocot se adaugă făina cu untul şi se amestecă energic. Se lasă pe foc pentru 20 de minute şi, după acest timp, se pune smântâna.

Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mai mici. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se sotează ciupercile. Apoi se adaugă în supa de peşte, dreasă cu smântână.

Se taie bucăţi mici de pâine şi se prăjesc în ulei încins. Se potriveşte supa de sare şi piper şi se serveşte cu crutoane de pâine.

sursa foto: Photoland