Gulaş picant cu carne de porc FOTO
Cunoscut încă din Antichitate ca un reputat leac şi condiment, chimenul a avut mereu un loc aparte în bucătăriile lumii, datorită aromei lui puternice şi uşor picante. Din acest motiv este rareori combinat cu alte condimente şi aproape niciodată cu unele mai puternice decât el. Folosit cu precădere în preparate de varză, în special la murături, chimenul poate da o aromă specială şi tocăniţelor sau acestui gulaş picant cu carne de porc.
Gulaş picant cu carne de porc - Ingrediente (4 porţii)
500 g carne porc 50 ml ulei 1 ceapă mare 700 g varză acră 250 ml smântână 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 lingură boia picant sare chimen piper
Gulaş picant cu carne de porc - Mod de preparare
Carnea se spală şi se taie cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt. Se căleşte ceapa şi se adaugă carnea. Se rumeneşte aproximativ 5 minute.
Se adaugă boiaua, apă fierbinte cât să acopere carnea, sare şi chimen. Se lasă să fiarbă acoperit, amestecând din când în când.
Pentru sos, se toarnă făina în smântână, amestecând uşor cu telul, până se încorporează perfect.
Se adaugă varza murată, spălată şi tocată şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă sosul de smântână.