Iahnie cu cârnaţi

shutterstock 88280329 jpeg

Pregăteşte-te pentru cel mai gustos şi renumit fel de mâncare cu specific românesc.

Preparare: 1 h 30 minute Dificultate: mică 8 porţii

Ingrediente

500 g boabe de fasole

200 g cârnaţi afumaţi

2 cepe potrivite ca mărime

2 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel

1 păstârnac

1 ţelină mică

2 linguri pastă de roşii

cimbru

1 ardei iute roşu (opţional)

sare

piper

Preparare

1.Alegi fasolea, o speli în mai multe ape reci, apoi o acoperi cu apă şi o laşi să dea în clocot câteva minute. O strecori, o acoperi cu apă caldă şi o laşi să fiarbă circa 20 de minute.

2.Adaugi ceapa tocată mărunt, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ţelina tăiate cubuleţe sau bucăţi mai mari, după gust, completezi apa, dacă este cazul, şi laşi să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 15-20 de minute, până când toate legumele sunt bine pătrunse.

3.Separat, tai cârnaţii felii grosuţe, le rumeneşti puţin într-o tigaie neaderentă şi le adaugi în cratiţa cu fasole. Adaugi cimbru, sare, piper, după gust, şi pasta de roşii subţiată cu puţină apă. Laşi să mai fiarbă 10 minute.

4.Când este gata, garniseşti (opţional) iahnia cu rondele de ardei iute şi o serveşti caldă cu pâine de secară proaspătă.

sursa foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg