Lasagna cu ciuperci

lasagna cu ciuperci jpeg

Câteodată mai simţim nevoia să renunţăm la carne. Şi atunci ne vin tot felul de idei, cum ar fi şi această lasagna cu ciuperci, care este cel puţin la fel de bună ca şi cea cu carne. Mai ales că foile de lasagna sunt preparate în casă.

Ingrediente pentru lasagna cu ciuperci

500 g făină sare apă caldă 2 linguri ulei de măsline

500 g ciuperci

1 roşie

150 ml ulei

sare

piper

verdeaţă după gust

Mod de preparare pentru lasagna cu ciuperci

Pentru foile de lasagna, în făina cernută se face o adâncitură unde se pun ingredientele şi apa. Frămânţi adăugând apă cât se cere pentru a lega compoziţia.

Din aluat se fac foi de lasagna ori cu maşina, ori cu făcăleţul. Cu maşina, se taie o bucată de aluat care se trece prin aceasta de mai multe ori, până se obţine o foaie subţire. Pe măsură ce aluatul se lăţeşte, se taie foaia în dreptunghiuri cu dimensiunile de 10x10 cm. Dacă le întinzi manual, foile se subţiează cu făcăleţul dându-le o formă dreptunghiulară.

Se pun foile să se odihnească într-o tavă tapetată cu hârtie şi presărată cu griş ca să nu se lipească foile. Se pune apă la fiert cu ulei de măsline, apoi foile, se lasă două minute, se scot cu o spumieră şi se lasă într-o oală cu apă rece care va opri procesul de fierbere.

Se prepară ciupercile care se sotează în tigaia cu ulei încins. Se adaugă roşia tăiată cuburi mici, se pune sare şi piper. Se lasă pe foc până scade apa lăsată de ciuperci.

Într-o tavă dreptunghiulară se aşterne un prim strat de foi de lasagna, peste el umplutura de ciuperci şi tot aşa până se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foaie de lasagna. Se stropeşte cu ulei şi se dă la cuptor până ce foaia de deasupra se coace uşor.

Dacă aveţi nelămuriri legate de modul de preparare pentru lasagna cu ciuperci, postaţi întrebarea în căsuţa de comentarii de mai jos.

sursa foto: ImageFood