Lasagna cu dovlecei

lasagna jpeg

Cu siguranţă ai încercat lasagna până acum. De data aceasta, ingredientul surpriză este reprezentat de dovlecei. Încearcă şi tu.

Ingrediente 4 dovlecei mari, feliaţi 1 linguriţă ulei de măsline 3 căţei de usturoi, mărunţit 1 ceapă mică, tocată 450 g carne tocată 1 consevă sos de roşii 1 conservă roşii tocate 2 linguriţe oregano uscat 1 legătură busuioc tocat 1 legătură pătrunjel tocat boia sare şi piper, după gust 450 g ricotta 1 ou ¼ cană brânză parmezan, răzuită 360 g brânză mozzarella

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune feliile de dovlecel într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Presară sare şi piper pe deasupra şi lasă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Când dovleceii sunt rumeniţi, poţi începe să pregăteşti sosul de carne. Pune ulei de măsline într-o tihaie la foc mare. Pune usturoiul , ceapa şi ardeii şi sotează câteva minute, până când ceapa devine transparentă. Amestecă ocazional. Pune carnea tocată şi găteşte până când se rumeneşte. Adaugă sosul de roşii, bucăţile de roşii, oregano, busuioc, pătrunjel şi boia.

Redu focul şi lasă 25-30 de minute. Asezonează cu sare şi piper, dupăgust şi ia de pe foc.într-un bol mediu, combină ouăle, ricotta şi brânza parmezan. Asezonează cu sare şi piper. Adaugă ½ cană dinsosul de carne răcit şi amestecă pentru combinare.

Pentru a asamba lasagna, împarte sosul de carne în 2 părţi. Pune 1 parte într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Pune peste feliile de dovlecel , ½ din combinaţia de ricotta şi 1/2 din brânza mozzarella. Repetă procedeul cu restul ingredientelor.

Acoperă cu o folie şi pune tava la cuptor pentru 30 de minute. După 30 de minute, înlătură folia şi mai găteşte pentru 15 minute, lăsând tava neacoperită. Serveşte cu salată.

Sursa: ambitious kitchen