Mâncare de linte cu spanac

EK0411 Herbed Lentils with Spinach and Tomatoes lg jpeg

O reţetă ideală pentru masa de prânz. Aceasta mancare de linte cu spanac se poate servi şi cu garnitură de orez sau cartofi. Pentru un plus de vitamine, puteţi adăuga o roşie sau un morcov.

Ingrediente:

o lingură de ulei vegetal 2 cepe, tăiate inele 3 căţei de usturoi pisaţi o jumătate de cană de linte 2 căni de apă un pachet de spanac congelat o linguriţă de sare piper negru măcinat

Mod de preparare:

Încingeţi ulei într-o tigaie şi căliţi ceapa. Adăugaţi usturoiul pisat şi lăsaţi încă 10 minute, după care adăugaţi lintea şi apa. Lăsaţi compoziţia la fiert timp de 35 de minute, la temperatură scăzută, până se înmoaie lintea. Între timp, fierbeţi spanacul conform instrucţiunilor de pe pachet. Turnaţi spanacul şi scorţişoara peste amestecul cu linte şi lăsaţi să fiarbă încă 10 minute. Dupa ce se ia mancarea de linte cu spanac de pe foc, se presară piper măcinat peste. Pentru un plus de savoare, se poate adăuga peste mancarea de linte si spanac şi usturoi pisat.

Supa greceasca de linte

Supa greceasca de linte

Supa libaneza cu linte si spanac

Supa libaneza cu linte si spanac

Mancare de post cu linte

Mancare de post cu linte

Foto: www.foodnetwork.com