Mâncare de păstăi cu piure de cartofi
![1 mancare de pastai cu piure de cartofi jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-8/88b622d2-7a58-4b8e-bdee-bfefc7b8c08a/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Păstăile de fasole pot fi folosite cu succes în multe feluri de combinaţii, care dau preparatului final o textură apetisantă. De exemplu, dacă le pregăteşti alături de cartofi, vei obţine o mâncare foarte săţioasă şi gustoasă.
Ingrediente:
2 cartofi mari, tăiaţi în bucăţi 2 căni păstăi, tăiate în bucăţi mici 1 ceapă mărunţită 4 linguri unt 4 linguri smântână 1 căţel de usturoi, pisat 1/2 linguriţă paprika 1/4 linguriţă cimbru uscat 1/4 linguriţă pătrunjel uscat 1/4 linguriţă coriandru sare piper pentru decor, praz sau ceapă verde tăiată rondele (opţional)
Mod de preparare:
Pui cartofii, păstăile şi ceapa într-un vas. Acoperi legumele cu apă rece şi le pui pe foc. Laşi să fiarbă 20-25 minute, până când cartofii s-au înmuiat. Scurgi bine de apă legumele şi adaugi smântâna, untul şi condimentele.
Mărunţeşti amestecul cu telul până devine o cremă groasă, omogenă, în care au mai rămas întregi câteva bucăţi de păstăi şi de cartofi, pentru o textură apetisantă.
Dacă vrei, poţi să decorezi cu praz sau rondele de ceapă. Serveşti mâncarea caldă.
Sursa: