Minitarte cu caramel şi bezea

Bezelele sunt uşor crocante la exterior şi moi la interior. Iar dacă deserturile tale au şi caramel, le transformi astfel într-o ispită culinară. Sfatul nostru este să încerci neapărat această reţetă!
Ingrediente
Pentru aluat
140 g făină 1 ou 60 g unt 40 g zahăr pudră 1 praf de sare
Pentru caramel
50 g nuci sfărâmate
100 g zahăr
1 praf de sare
Pentru bezele
2 albuşuri
110 g zahăr
1 praf de sare
Preparare
Pentru a pregăti aluatul de tarte, amesteci făina cernută cu untul rece, zahărul şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat nisipos. La final adaugi oul. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră. Ulterior, pui aluatul în 6 forme de minitarte. Înţepi aluatul din loc în loc cu dinţii furculiţei, îl acoperi cu hârtie de copt, câteva boabe de fasole şi dai formele la cuptorul preîncălzit la 180º C, 20 de minute. Scoţi hârtia de copt, boabele de fasole şi mai coci aluatul încă 5 minute. Laşi tartele să se răcească, apoi le scoţi din forme.
Pentru caramel, încălzeşti nucile în cuptor la 175º C 5 minute. Separat, pui zahărul într-o cratiţă la foc mic. Amesteci continuu până se topeşte şi devine auriu. Adaugi nucile şi amesteci din nou. La final, presari sarea. Umpli tartele cu caramel.
Pentru bezele, albuşurile de la temperatura camerei le baţi cu mixerul, din ce în ce mai tare, într-un bol mare. Adaugi sarea, apoi zahărul, treptat. După fiecare lingură de zahăr mixezi bine pentru a se dizolva complet şi după aceea adaugi o altă lingură de zahăr. La final, vei obţine o spumă tare şi lucioasă. Cu ajutorul unui poş pui spuma pe o tavă cu hârtie de copt. Coci bezelele la 110º C o oră.
Ornezi cu bezele tartele umplute cu caramel.
Foto: Profimedia