Mititei

mititei jpeg

Pentru că afară e cald şi orice rază de soare şi adiere uşoară de vânt te trimite la o ieşire în aer liber, noi îţi porpunem reţeta noastră de mici pentru un picnic la pădure cu prietenii.

Ingrediente

500 g carne de vacă din zona cefei (împănată cu grăsime) 200 g carne de miel ½ linguriţă piper măcinat 1 praf de bicarbonat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi sare

Mod de preparare

Treci de trei ori carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu piper, cimbru, sare, după gust, şi bicarbonatul diluat cu o lingură de apă. Separat, zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu trei linguri de apă, apoi îl strecori.

Amesteci zeama de usturoi cu tocătura, frământând-o bine cu mâna, până este absorbită complet zeama. Laşi compoziţia circa trei ore la rece. Din pasta de mici, modelezi, cu palmele umezite

în apă rece, mititei potriviţi ca mărime, îi aşezi pe un platou şi îi laşi să stea la rece circa 30 de minute.

Încingi grătarul, apoi cu palmele umezite cu apă rece rulezi pe rând fiecare mititel, îl aşezi pe grătar şi îi laşi să se rumenească două minute pe fiecare parte. Îi serveşti calzi, cu muştar, cartofi prăjiţi sau ketchup picant.