Orez cu lapte şi fructe de pădure

creamy rice pudding layered with berries 485393 jpeg

Ce poate să fie mai răcoritor şi mai aromat, în zilele călduroase de vară, decât un delicios orez cu lapte, gătit cu drag, ca la mama acasă? Ai nevoie de:

1 l lapte

1 ceaşcă de orez

4 linguri de zahăr

1 coajă de lămâie

1 praf de sare

zmeură, după gust

afine, dupa gust

Speli bine orezul, apoi îl fierbi într-un litru de lapte, la foc mic. Adaugi zahărul şi sarea, înainte ca laptele să scadă. Verifici bobul de orez, dacă încă nu este destul de moale, mai adaugi puţin lapte cald. La final, adaugi şi coaja de la lămâie, pe care ai dat-o prin răzătoare, în prealabil. Răstorni într-un bol şi aranjezi zmeura şi afinele. Aştepti să se răcorească şi serveşti.