Pacheţele cu dovleac. Cum să faci poale-n brâu de sezon

pachetele cu dovleac jpeg

Din dovleac se pot prepara cele mai gustoase deserturi. Dacă vrei să prepari un alt fel de reţetă de poale-n brâu, poţi încerca această reţetă de pacheţele cu dovleac. Te vei convinge singur cât sunt de bune.

Pacheţele cu dovleac - Ingrediente

1 pachet aluat de foitaj 1 dovleac mediu 2-3 linguri unt 100 g zahăr 1 ou, pentru uns zahăr pudră, pentru decor

Pacheţele cu dovleac - Mod de preparare

Cureţi dovleacul, îi îndepărtezi seminţele şi-l dai prin răzătoarea mare. Topeşti untul, adaugi dovleacul şi zahărul şi laşi pe foc până când se evaporă sucul lăsat. Laşi umplutura la răcorit.

Decongelezi aluatul şi-l tai pătrate de 10x10 cm. Pui în mijloc umplutură şi împătureşti. Aşezi pacheţelele în tava tapetată, le ungi cu ou şi le laşi la cuptor, la foc mediu, până când se rumenesc. După ce s-au răcorit, le pudrezi cu zahăr.

Plăcinte moldoveneşti cu dovleac

Plăcinte moldoveneşti cu dovleac

Cel mai bun cheesecake cu dovleac

Cel mai bun cheesecake cu dovleac