Paste tradiţionale cu usturoi şi ulei de măsline

paste traditionale cu usturoi si ulei de masline jpeg

Italienii o numesc „Pasta Aglio e Olio“ şi este probabil cea mai simplă reţetă pe bază de paste. Învaţă cum să le serveşti şi să le prepari întocmai ca în ţara de origine, Italia. Vei reuşi să faci pastele tradiţionale cu usturoi şi măsline în doar de 20 de minute.

Ingrediente pentru paste tradiţionale cu usturoi şi ulei de măsline 250 g paste lungi 100 ml ulei de măsline extravirgin 6 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 50 g parmezan ras sare piper

Tai cât mai mărunt pătrunjelul. Tai usturoiul în felii foarte subţiri.

image

Fierbi pastele lungi într-o cantitate suficientă de apă sărată, fierbinte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, preţ de aproximativ 8 sau 10 minute, până când sunt al dente. Scurgi apa, păstrezi o parte din ea şi pui deoparte această cantitate.

image

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Sotezi usturoiul aproximativ 1 minut sau 2 minute. Torni în tigaie puţină apă rămasă de la fierberea pastelor.

image

Adaugi pastele fierte în tigaia adâncă şi arunci peste ele uleiul cu usturoiul prăjit. Încorporezi în paste pătrunjelul tocat fin şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti pastele cu parmezan ras pe deasupra, după gust.

image