Păstrăv la tigaie – Reţeta rapidă a lui Jamie Oliver

pastrav la tigaie jpeg

Iată o reţetă extrem de simplă, recomandată de Jamie Oliver. În doar 20 de minute, păstrăvul va fi gata, iar tu te poţi delecta cu un preparat delicios şi sănătos.

Păstrăv la tigaie – Ingrediente

2 păstrăvi întregi 1 felie groasă de şuncă presată câteva fire de pătrunjel făină 1 lingură de unt nesărat 1 lingură de ulei 1 pahar de oţet (cu un conţinut redus de zahăr) sare piper

Păstrăv la tigaie – Mod de preparare

Condimentezi păstrăvii cu sare şi cu piper, după gust. Tai şunca fâşii, alegi şi toci frunzele de pătrunjel şi apoi umpli cu jumătate din cantităţi cei doi peşti. Dai păstrăvii prin făină.

Topeşti untul şi uleiul într-o tigaie în care încap ambii peşti, la foc mediu. Prăjeşti păstrăvii 5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc la exterior, iar carnea este pătrunsă. Torni oţetul şi mai ţii pe foc 2 minute, până când se evaporă lichidul. Împrăştii peste peşte restul de şuncă şi de pătrunjel tocat. Aşezi peştii pe farfurii şi îi stropeşti cu sosul rămas în tigaie.

Sursa: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Reţete româneşti. Păstrăvi mănăstireşti

Reţete româneşti. Păstrăvi mănăstireşti

Păstrăv pe grill cu lămâie

Păstrăv pe grill cu lămâie

Salată cu păstrăv somonat

Salată cu păstrăv somonat