Peltea de zmeură, deliciul verii

peltea de zmeura jpeg

În acest sezon, poţi încerca, pe lângă clasicele dulceţuri, şi o reţetă simplă de peltea de zmeură. Apetisantă şi dulce, aceasta va fi pe placul celor mari, cât şi pe placul celor mici.

Ingrediente

1 kg zahăr 1 l suc de zmeură

Mod de preparare

Zdrobeşti zmeura şi strecori compoziţia obţinută, apoi laşi sucul să se limpezească. La fiecare pahar de suc limpezit, foloseşti câte un pahar de zahăr.

Pui la fiert sucul de zmeură cu zahărul şi le amesteci. Încerci din când în când pelteaua, pe o farfurie pusă la rece, să vezi dacă se încheagă. Dacă nu s-a închegat, continui să o fierbi. Când se formează jeleul, torni pelteaua fierbinte în borcane curate, învelite în prosoape ude, ca să nu se spargă. Le laşi să se răcească şi le închizi ermetic.

image

Foto: pixabay.com