Peşte cu cuscus. Reţetă orientală

peste cuscus reteta orientala jpeg

Specific Asiei Centrale, dar mai cu seamă ţărilor nord-africane, intersectând arome şi mirodenii variate, cuscusul este prin definiţie mâncarea beduinilor. Dacă-l cauţi pe rafturile din magazinew, vei găsi granule preparate din făină de grâu dur. Acesta este cuscusul, un ingredient ce cu greu poate fi separat de condimentele orientale. Poate fi adăugat într-o salată acrişoară cu legume, lămâie şi cu peşte sau pui. Cel care există pe piaţa românească are o preparare rapidă: îl fierbi câteva minute în apă clocotită sau îl laşi aproape o oră în apă fiartă, pui puţi unt şi gata. Poţi prepara această reţetă orientală de peşte cu cuscus la orice ocazie.

Peşte cu cuscus. Reţetă orientală - Ingrediente

600 g peşte alb 1 fir praz verde 1 morcov fiert 200 g cuşcuş 100 g caise uscate 50 g alune de pădure 50 unt 3 căţei de usturoi coriandru boabe pătrunjel sare piper ulei

Peşte cu cuscus. Reţetă orientală - Preparare

Tai peştele bucăţi mai mari şi le aşezi într-o tavă cu puţin ulei. Le presari cu sare, piper, coriandru puţin zdrobit, usturoiul ­tăiat felii şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute. Pui 400 ml de apă la fiert cu un praf de sare şi când dă în clocot adaugi cuşcuşul. Laşi pe foc trei minute, dai deoparte şi adaugi untul, fructele uscate, alunele tăiate bucăţi, morcovul tăiat felii fine şi prazul tăiat bucăţi. Serveşti peştele alături de garnitura de cuşcuş, cu fructe uscate şi cu pătrunjel verde.