Piept de curcan umplut

piept de curcan umplut jpeg

Carnea de curcan este mai sănătoasă, aşa că nu ai motive să o eviţi. Încearcă un preparat savuros din piept de curcan şi masa ta va fi mai îmbelşugată.

Piept de curcan umplut - Ingrediente

500 g piept de curcan 3 linguri unt 1 ceapă mare, tocată 6-7 căţei de usturoi, mărunţit 100 g crutoane sare piper 150 g şuncă presată, tăiată cubuleţe 3 cârnăciori de porc 230 g caşcaval ras 10-12 felii bacon afumat 120 ml supă de pui garnitură de legume, după preferinţă

Piept de curcan umplut - Mod de preparare

Tai pieptul de curcan pe jumătate, având grijă să rămână o felie, îl baţi puţin cu ciocanul de şniţele şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust. Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu, adaugi ceapa şi usturoiul şi le căleşti câteva minute, până devin sticloase. Adaugi crutoanele, condimentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci, apoi laşi compoziţia să se răcească.

Întinzi pe felia de carne compoziţia călită. Aşezi cubuleţele de şuncă, pui cârnăciorii pe lungime, presari caşcavalul ras şi îl rulezi strâns. Aranjezi feliile de bacon şi aşezi rulada peste ele, apoi o răsuceşti, ca să fie învelită uniform. Fixezi totul cu o sfoară de bucătărie.

Pui rulada într-o tavă, torni supa de pui, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, până vezi că furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Dai folia la o parte şi mai ţii 10 minute să se rumenească frumos. Când e gata, o laşi să se răcească, o feliezi şi o serveşti cu o garnitură de legume fierte sau preparate la aburi.

Ruladă de curcan în aluat

Ruladă de curcan în aluat

Pulpe de curcan cu pere în vin rose

Pulpe de curcan cu pere în vin rose

Piept de curcan cu pâine şi fistic

Piept de curcan cu pâine şi fistic