Pizza cu aluat de cartofi

shutterstock 109251710 jpeg

O reţetă de pizza puţin mai convenţională. Pizza cu aluat de cartofi este foarte gustoasă.

De ce ai nevoie pentru pizza cu aluat de cartofi

1 kg cartofi › 1 ceapă › 3 linguri făină › 1 ou › 300 ml lapte › 2 linguri ulei Pentru topping › 150 g cârnaţi (sau şuncă presată) › 2 ciuperci › 200 g caşcaval › 50 g unt › 10 roşii cherry › busuioc (frunze şi crenguţe) › oregano › sare › piper

Cum se prepară pizza cu aluat de cartofi

Se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt fierţi, se strecoară, se curăţă de coajă şi se pasează pentru a se transforma în piure. Se adaugă ceapa călită separat, oul bătut, făina, laptele şi puţin ulei. Se

frământă bine până se obţine un aluat care se întinde într-o foaie mai grosuţă. Se aşază foaia de aluat într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi se coace circa 8-10 minute, în cuptorul bine încins.

Se scoate forma din cuptor, se aşază deasupra roşii cherry tăiate rondele, felii de cârnaţi (sau şuncă

presată), felii de ciuperci, se presară busuioc, oregano, sare şi piper, după gust. La final, se adaugă bucăţele de unt şi caşcaval ras şi se pune din nou forma la cuptor pentru încă 15 minute, până când toppingul este rumenit şi caşcavalul topit. Se serveşte imediat, ornată cu crenguţe de busuioc.