Plăcintă cu brânză şi spanac
În cadrul unui studiu clicnic, cercetătorii au constatat că un consum zilnic de spanac sau de roşii, chiar şi pe o perioadă scurtă, protejează globulele albe împotriva stresului oxidativ. Studiul a reliefat şi că această capacitate nu este legată de carotenoidele din aceste două alimente - sau nu numai de ele. Iată încă un motiv pentru a prepara o delicioasă plăcintă cu brânză şi spanac.
Plăcintă cu brânză şi spanac - Ingrediente
700 g spanac congelat 20 g unt 300 g brânză telemea de oi 50 g parmezan 4 linguri smântână 4 ouă 2 linguri făină 1 praf nucşoară sare piper 2 linguri seminţe de pin pentru decor
Plăcintă cu brânză şi spanac - Cum se prepară
Se dezgheaţă spanacul, se pune la scurs, după care se mixează bine. Se amestecă spanacul cu telemeaua rasă, cu ouăle bătute, cu untul topit, parmezanul ras, făina, smântâna şi se condimentează, după gust, cu nucşoară, sare şi piper. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc potrivit, circa 40 de minute. Se serveşte caldă, decorată cu seminţe de pin, dar este la fel de delicioasă şi rece.