Plăcintă cu răvaşe cu nuci
Prăjiturele cu răvaşe au fost inventate în Japonia, nicidecum în China sau în America. Misterul a fost descifrat de cercetătoarea japoneză Yasuko Nakamachi, care a descoperit, într-un tablou, din 1878, un brutar care prepara prăjiturile ce conţineau un răvaş numit „omikuji”. După cel de-al II-lea război mondial, ele au pătruns în SUA, iar de aici au ajuns în toată lumea.
Porţii 1 tavă Dificultate mică Preparare 60’
Pentru aluat
200 ml apă călduţă
drojdie cât o nucă
500 g făină
1 praf sare
Pentru umplutură
500 g nuci zdrobite
250 g zahăr
200 g unt topit
Cerni făina şi frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să dospească, la loc cald.
Între timp prepari umplutura. Amesteci miezul de nucă cu zahărul.
Presari făină pe o suprafaţă plană şi întinzi cu sucitorul o foaie. O stropeşti cu unt şi pui nuca, apoi rulezi şi aşezi din loc în loc răvaşele, strânse sul şi înfăşurate în hârtie de copt. Ungi o tavă rutundă şi aşezi plăcinta rulată, o ungi cu unt şi o dai la cuptorul încins până când se rumeneşte frumos.
Sfat: Umplutura la plăcinta cu răvaşe o poţi face după gustul tău. Dacă nu-ţi plac nucile poţi umple aluatul cu mere, cu brânză sau cu mac.