Prăjitură cu caise din compot
O prăjitură perfectă.
Ingrediente:
1 kg compot de caise 250 g pişcoturi de şampanie 500 g frişcă câteva boabe de vişine din dulceaţă (opţional)
Mod de preparare:
Se scot caisele din cutie şi se scurg bine de zeama lor, care se pune într-o farfurie adâncă. Se înmuaie pişcoturile pe rând în zeama de compot, fără să fie lăsate să stea în zeamă şi se aşează pe un platou. Se pun de-a latul, unul lângă altul. Deasupra se aşterne un strat din cantitatea de frişcă. Peste frişcă se aşază restul de pişcoturi, de asemenea înmuiate mai întâi în zeama de compot, de data asta se aşază de-a lungul şi tot unul lângă altul. Marginea acestui strat trebuie să coincidă cu marginea stratului de dedesubt.
Se acoperă cu restul de frişcă. De-a lungul prăjiturii, pe linia de mijloc, se aşază caisele din compot bine scurse, cu partea rotundă în sus, iar de-o parte şi de alta, câteva boabe de vişine din dulceaţă (opţional). Acestă prăjitură poate avea şi forma rotundă, însă atunci trebuie să păstraţi câteva pişcoturi pe care să le puneţi pe margine. Tehnica este aceeaşi.
Înainte de a fi servită, se ţine câteva ore la rece.
FOTO sinfuliciouz.blogspot.ro