Prăjitură răsturnată cu piersici

prajitura jpeg

Este asemănătoare celebrei tarte tatin, doar că blatul este mult mai pufos. O poţi prepara chiar mâine pentru desert.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru caramel

3 linguri unt

100 g zahăr brun

½ linguriţă esenţă de vanilie

2 piersici

Pentru blat

150 g zahăr

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

scorţişoară

1 ou

100 ml iaurt degresat

100 ml iaurt grecesc degresat

5 linguri unt

2 linguriţe esenţă de vanilie

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor. Pui într-o cratiţă rotundă untul cu zahărul şi le laşi pe foc până când se omogenizează, iar zahărul se caramelizează, apoi adaugi esenţa de vanilie. Dai deoparte şi pui piersicile feliate.

Combini zahărul, făina, praful de copt, scorţişoara, sarea. Separat, amesteci iaurturile cu esenţa de vanilie, oul şi untul. Încorporezi făina şi torni compoziţia peste caramel. Dai cratiţa la cuptor până când trece prăjitura testul scobitorii. Scoţi prăjitura, laşi 5 minute să se răcorească, apoi o răstorni pe un platou.

Sursa http://tutti-dolci.com

http://tutti-dolci.com