Prăjitură zebră din albuşuri cu vişine şi ciocolată

prajitura cu cacao si branza de vaci jpeg

Dacă vrei un desert în care să simţi gustul uşor amărui al ciocolatei combinat cu răcoarea vişinelor, îţi propunem prăjitura zebră din albuşuri cu vişine şi ciocolată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură zebră din albuşuri cu vişine şi ciocolată

200 g vişine

10 albuşuri

250 g zahăr

250 g făină

120 ml ulei

100 g iaurt

2 linguri cacao

1 tabletă ciocolată

1 praf de sare

1 lingură esenţă de vanilie

Cum se prepară prăjitură zebră din albuşuri cu vişine şi ciocolată

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Mixezi 8 albuşuri cu un praf de sare şi 200 g de zahăr şi esenţa de vanilie. Torni uleiul în fir subţire, iar după ce s-a încorporat, iaurtul. La final, pui 200 de făină şi amesteci uşor. Împarţi aluatul în jumătate, şi într-o jumătate pui cacaua, iar în cealaltă făina rămasă. După ce amesteci, pui în compoziţia albă o parte din ciocolata rasă.

Torni compoziţia albă în tavă, pui un strat de vişine scurse, fără sâmburi, iar deasupra compoziţia de cacao. Amesteci uşor cu o lingură, cu mişcări de jos în sus. Dai la cuptor tava 30 de minute. Baţi spumă tare restul de albuşuri cu zahărul rămas, torni peste prăjitură şi dai din nou la cuptor până se rumeneşte bezeaua. Decorezi prăjitura, după ce s-a răcit, cu ciocolata rămasă.