Quesadilla grecească, cu spanac şi ceapă verde

Ce poate fi mai delicios decât această quesadilla, preparată după o reţetă grecească? Minunatul preparat conţine legume care sunt la mare căutare primăvara, precum ceapa verde şi spanacul. Ca orice preparat grecesc care se respectă, feliile de quesadilla sunt servite alături de un sos tzatziki gustos.
Ingrediente
Pentru quesadillas
200 g spanac proaspăt 2 cepe verzi, tocate fin 1 lingură mărar tocat 70 g brânză feta 3-4 roşii uscate în ulei, tocate (opţional) 4 tortillas din făină de grâu, din comerţ sare piper ulei de măsline, pentru prăjit
Pentru sosul tzatziki
285 g iaurt grecesc
½ căţel de usturoi, mărunţit
1 castravete mediu, tocat fin
1 linguriţă mărar tocat
zeamă de lămâie
piper negru măcinat
ulei de măsline
Mod de preparare
Speli spanacul şi îl pui la microunde câteva minute ca să se evapore excesul de apă. Apoi îl storci cât de bine poţi cu mâinile, ca să se scurgă apa, ori îl apeşi într-o sită. Îl pui într-un vas mare.
Adaugi ceapa verde tocată şi roşiile uscate în acelaşi vas. Fărâmiţezi brânza feta. Amesteci totul cât mai bine şi dai deoparte.
Între timp, prepari sosul tzatziki. Pui iaurtul într-un vas mai mic şi adaugi usturoiul, castravetele, mărarul şi zeamă de lămâie, după gust. Amesteci până se omogenizează. Condimentezi cu piper negru măcinat, după gust, şi torni un strop de ulei de măsline.
Încingi o tigaie. Pui jumătate din compoziţia de spanac peste două foi de tortilla şi nivelezi, apoi acoperi cu celelalte două foi. Apeşi puţin, cât să nu iasă compoziţia, apoi aşezi una dintre ele în tigaie. Aceasta poate fi uscată ori, dacă vrei, adaugi un strop de ulei ca să obţii nişte tortilla crocante. Le rumeneşti puţin, dar ai grijă să nu le arzi.
Când prima tortilla s-a prăjit şi este crocantă şi perfect rumenită, o întorci cu atenţie şi o mai ţii 1-2 minute pe partea cealaltă. Repeţi procedeul cu cea de-a doua tortilla. Când sunt gata, le tai pe fiecare în 6 felii şi le serveşti imediat cu sosul tzatziki.
Sursa: scrummylane.com
Quesadillas de curcan şi ceapă în oţet balsamic (sistemul osos)
Quesadillas de curcan şi ceapă în oţet balsamic (sistemul osos)