Rasol de vită cu legume

shutterstock 88803847 jpeg

Mmmmm...nu vrem să te ţinem toată ziua în bucătărie, dar e musai să prepari această mâncare.

Ingrediente

800 g rasol alb de vită 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 5-6 cartofi mici 1 gulie sare

Pentru asezonare

4-5 căţei de usturoi

1 lingură ulei

2 linguri de apă

sare

piper

Mod de preparare

Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea în fiert, se curăţă cu grijă spuma formată până când zeama rămâne limpede. Se

adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 45 de minute.

Se adaugă legumele curăţate, dar păstrate întregi. Se continuă fierberea până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.

Se scoate rasolul pe un platou mare, se taie felii şi se garniseşte cu cartofi întregi, bastonaşe de morcovi, ţelină şi gulie.

Separat, se zdrobeşte usturoiul, se freacă cu ulei, sare, piper, se diluează cu apă şi se toarnă peste rasol. Se presară totul cu pătrunjel verde tocat mărunt şi se

serveşte imediat.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg