Recunoaştere internaţională pentru chef cofetar Ana Consulea

1 thumbnail ana consulea brand ambassador elle vire professionnel 1 jpg jpeg

Chef Cofetar Ana Consulea a devenit ambasador Elle & Vire Professionnel, alături de nume mari ale cofetăriei şi gastronomiei internaţionale. Titlul reprezintă o recunoaştere a contribuţiei sale la revoluţionarea cofetăriei româneşti în ultimii ani, precum şi la educarea unei noi generaţii de profesionişti.

Ana Consulea este primul cofetar român cu acest statut, selectat de Elle & Vire Professionnel, unul dintre cei mai importanţi producători de produse lactate premium destinate profesioniştilor, de origine franceză, prezent în peste 120 de ţări.

Ana Consulea este cofetar şi antreprenor, fondatoare a braseriei-cofetărie Zexe Braserie, lansată în 2016 din dorinţa de a reda savoarea cofetăriei româneşti, şi a gelateriei Zelato, un business apărut pe piaţă în vara anului 2020. Ana Consulea a studiat cofetăria la Şcoala de Cofetărie din Montbeliard, iar încă de la întoarcerea în ţară, în 2012, a contribuit la dezvoltarea cofetăriei româneşti.

Iniţiativa de a deschide Zexe Braserie a venit în 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioadă care a presupus mult efort şi cercetare la nivelul istoriei cofetăriei româneşti. În vara anului 2020, Ana Consulea a lansat al doilea business - o gelaterie în parcul Herăstrău din Bucureşti, sub brandul Zelato. Conceptul gelateriei se bazează pe revizitarea acestui produs şi crearea unui tip de îngheţată adaptat gustului local (o combinaţie între tehnicile italiene - gelato şi cele franceze – îngheţata clasică, aerată).

Ana Consulea este un cofetar multi-premiat. În 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea prestigiosului ghid galben Gault & Millau, iar în 2017, 2018 şi 2019, a fost desemnată „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards.