Reţetă ciorbă de fasole cu afumătură
Ai poftă de o ciorbă delicioasă, ca la mama acasă? Îţi sugerăm această reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură, săţioasă şi numai bună de servită la prânz cu salată de ceapă roşie, mărar şi puţin oteţ. Combinaţia de gusturi de te cuceri!
Ingrediente pentru reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură
- 500 g ciolan afumat
- 500 g fasole uscata
- 500 g smântână grasă
- 5 ouă
- cartofi
- morcov
- ţelină
- ceapă
- ardei gras
- păstârnac
- sare şi piper
Mod de preparare reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură
Pui fasolea la înmuiat de seara, A doua zi schimbi apa şi o fierbi până e fiartă pe jumătate.
Ciolanul fiert şi afumat se taie cubuleţe. Într-o oală se pune puţin ulei şi se adaugă legulele tăiate mărunt pentru a fi călite. După ce morcovul, ţelina, ceapa, ardeiul şi păstârnacul se călesc, adaugă bucăţile de ciolan în oală şi ţine pe foc alte 10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Adaugă apoi apă peste toată compoziţia, pui fasolea scursă şi lasă la foc mediu. Taie cartofii cubuleţe şi adaugă-i în ciorbă. Lasă la fiert aproximativ 30 de minute.
În timp ce zeama fierbe, separă ouăle şi adaugă gălbenuşurile peste smântână. Amestecă bine şi încorporează compoziţia obţinută în ciorbă şi mai lasă la fiert încă 20 de minute.
Reţeta de ciorbă de fasole cu afumătură este gata şi poate fi servită cu mărar şi ceapă roşie.
Poftă bună!