Ruladă cu pepene şi cremă de brânză

Unele dintre cele mai savuroase deserturi ale sezonului este această ruladă cu pepene şi cremă de brânză. Însoţeşte o felie din acest desert cu o ceaşcă de cafea sau de ceai.
Ruladă cu pepene şi cremă de brânză - Ingrediente (1 ruladă)
Pentru blat 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 80 g făină 1 linguriţă drojdie uscată 2 linguri apă
Pentru umplutură
150 g cremă de brânză
100 g frişcă
2 linguri de zahăr pudră
o linguriţă esenţă de vanilie
250 g pepene verde fără coajă
Pentru decor
zahăr pudră
200 g pepene verde fără coajă
frunze de mentă
Ruladă cu pepene şi cremă de brânză - Mod de preparare
Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră până se albesc, adaugi drojdia dizolvată în două linguri de apă, esenţa de vanilie şi făina, în ploaie. Omogenizezi bine, apoi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, pe care o tapetezi cu folie special de copt, şi o coci aproximativ 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop, pe care l-ai umezit în prealabil, şi-l rulezi cu tot cu prosop. Îl laşi să se răcească.
Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră, frişca bătută şi cu esenţa de vanilie. Desfaci cu grijă blatul, întinzi peste el crema, pui cubuleţele de pepene verde curăţat de sâmburi şi rulezi la loc.
Laşi rulada la rece o oră-două, apoi o poţi servi presărată cu zahăr pudră, decorată cu mingiuţe de pepene (se fac cu lingura) şi cu frunze de mentă.
Salată cu pepene roşu şi brânză feta