Ruladă de carne cu sos de ierburi

O poţi pregăti atât pentru o cină specială sau pentru prânz. Rezultatul va fi de fiecare dată delicios.
Ai nevoie de
1 ½ pulpă sau muşchi de porc ori vită
3 tije de rozmarin verde
2-3 frunze verzi de salvie
3 tije de cimbru verde
1 legătură de pătrunjel
3 căţei de usturoi
150 ml ulei
400 ml apă
sare
piper
Mod de preparare
Speli verdeaţa, o toci mărunt şi o pui într-un castron. Cureţi carnea de pieliţe, o speli bine şi o usuci pe un prosop de bucătărie. O tai, fără să o separi în bucăţi, şi o netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele. Presari jumătate din verdeaţa tocată şi rulezi carnea. De jur împrejur o legi bine cu aţă. Aşezi carnea într-o tavă, o ungi cu ulei, adaugi căţeii de usturoi tocaţi mărunt şi presari verdeaţa rămasă, torni apa, pui sare şi piper, după gust.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute. Înlături folia, mai torni apă dacă e nevoie şi mai laşi 30 de minute, ca să se rumenească. Serveşti friptura caldă tăiată felii, cu o garnitură de legume, la alegere.