Rulouri cu şuncă şi caşcaval, reţeta pas cu pas FOTO

rulouri cu sunca si cascaval jpeg

Vei vedea cât sunt de delicioase aceste rulouri cu şuncă şi caşcaval. Sunt perfecte pentru a le servi prietenilor, celor din familie, la petreceri. În plus, le poţi asambla cu o seară înainte şi le poţi coace a doua zi, pentru a le servi calde, imediat ce le-ai scos din cuptor.

Ingrediente

1 aluat clasic de pizza, decongelat 350 g şuncă feliată foarte subţire 12 felii de caşcaval elveţian, foarte subţiri

Pentru glazură

8 linguri unt

2 linguri zahăr brun

1 lingură sos Worcestershire

1 lingură muştar de Dijon

1 lingură seminţe de mac

ulei, pentru uns

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei. Întinzi aluatul de pizza pe suprafaţa de lucru şi îi dai o formă de dreptunghi. Aşezi feliile de şuncă presată. Peste ele, aşezi feliile de caşcaval elveţian.

image

Apoi rulezi foarte strâns aluatul, ca şi când ai face o ruladă mare. Tai rulada în 12 felii, late cam de 2-3 cm.

image

Aşezi feliile în tava tapetată.

image

Separat, topeşti untul cu zahărul brun, sosul Worcestershire, muştarul şi seminţele de mac într-o tigaie, la foc mediu. Amesteci până când obţii o glazură omogenă.

image

Torni glazura în mod egal, peste rulouri. Dacă vrei, în acest punct poţi să acoperi tava şi să o dai la frigider pentru a coace rulourile mai târziu.

Sau, dacă te grăbeşti, dai tava la cuptor, neacoperită, 25 de minute sau până se rumenesc rulourile.

image

Sursa + foto: www.kevinandamanda.com

www.kevinandamanda.com