Sabayon cu fructe gratinate

sabayon jpeg

Remus Nica, gazda emisiunii „Cireaşa de pe tort“ de la Prima TV, îţi propune o nouă reţetă de prăjitură franţuzească. Ingrediente

fructe proaspete de sezon

4 gălbenuşuri

100 g zahăr

4 linguri vin alb sec, dulce sau şampanie

Mod de preparare

Speli, cureţi şi tai, după dorinţă, fructele şi le aşezi într-un recipient care poate fi introdus în cuptor.

Într-un vas de metal, pui gălbenuşurile cu zahărul şi baţi cu un tel. După ce compoziţia se albeşte, torni vinul amestecând continuu, aşezi vasul pe baie de aburi şi continui să baţi cu telul până când îşi triplează volumul.

Dai vasul la o parte şi laşi să se răcorească. Torni sabayon peste fructele din vas, astfel încât acestea abia să se zărească, dai la cuptorul încins, la 200 oC, şi laşi până când crema se colorează uşor deasupra. Scoţi din cuptor, laşi la răcorit şi serveşti.

image


Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg