Sabayon cu fructe gratinate
Remus Nica, gazda emisiunii „Cireaşa de pe tort“ de la Prima TV, îţi propune o nouă reţetă de prăjitură franţuzească. Ingrediente
fructe proaspete de sezon
4 gălbenuşuri
100 g zahăr
4 linguri vin alb sec, dulce sau şampanie
Mod de preparare
Speli, cureţi şi tai, după dorinţă, fructele şi le aşezi într-un recipient care poate fi introdus în cuptor.
Într-un vas de metal, pui gălbenuşurile cu zahărul şi baţi cu un tel. După ce compoziţia se albeşte, torni vinul amestecând continuu, aşezi vasul pe baie de aburi şi continui să baţi cu telul până când îşi triplează volumul.
Dai vasul la o parte şi laşi să se răcorească. Torni sabayon peste fructele din vas, astfel încât acestea abia să se zărească, dai la cuptorul încins, la 200 oC, şi laşi până când crema se colorează uşor deasupra. Scoţi din cuptor, laşi la răcorit şi serveşti.