Salam de biscuiţi
Această reţetă de salamul de biscuiţi este unul dintre cele mai simple deserturi. Îl poţi pregăti pentru orice ocazie.
Ingrediente:
200 g de biscuiţi 150 g margarină pentru prăjituri 1 cana de miez de nucă sfărâmat 100 g ciocolată neagră 2 linguri zahăr 1 lingură cacao 1 lingură esenţă de rom 4 linguri zahăr pudră Un praf de sare
Mod de preparare:
Rupi biscuiţii în bucăţi cât mai mici şi-i amesteci cu miezul de nucă. Topeşti într-o cratiţă la foc mic margarina, adaugi sarea, zahărul şi amesteci până se dizolvă. Rupi ciocolata în pătrăţele şi o adaugi peste margarină amestecând până se topeşte. Iei cratiţa de pe foc, încorporezi lingurile de cacao şi esenţa de rom, amesteci şi laşi 10 minute să se răcească compoziţia.
Adaugi biscuiţii şi nuca şi omogenizezi bine ingredientele. Răstorni compoziţia în mijlocul unei hârtii de copt, rulezi sub forma unui salam şi legi bine capetele. Ţii prăjitura de salam cu biscuiţi la frigider cel puţin două ore, sau mai bine peste noapte.
A doua zi desfaci uşor hărtia şi presari peste prăjitura cu salam de biscuiţi zahăr pudră.
Tort de biscuiti cu crema de budinca