Spaghete cu chifteluţe

1365339987 2058spaghete 20cu 20chiftelute jpeg

Ingrediente: 300g paste Pentru chifteluţe: 500g carne, 1 ceapă, 2 ouă, 1 felie pâine, 1 legătură mărar, 1 lingură busuioc uscat, 100g făină, ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 cutie de roşii decojite (600g), busuioc uscat, 2 linguri ulei, 3 căţei de usturoi, sare, piper

Mod de preparare:

Număr porţii: 4

Timp de preparare:60min

Dificultate: medie

Amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, cu ouăle şi mărarul tocat. Condimentezi cu busuioc, sare şi piper, amesteci şi formezi chifteluţe. Le treci prin făină şi le prăjeşti. Pui roşiile tăiate mărunt într-o tigaie în care ai încins uleiul, torni puţină apă şi fierbi la foc mic câteva minute. Adaugi usturoiul pisat, sare şi piper, pui chifteluţele, presari busuioc şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Fierbi pastele, le treci sub jet de apă rece şi le presari cu busuioc. Le pui într-o farfurie şi torni chifteluţele cu sos.