Supă cremă de ciuperci în pâine

Soupe au fromage et aux champignons en coque de pain ( Sujet : En coque ) jpeg

Farmecul acestei reţete este modul de preparare şi vă poftim la masă!

Dificultate mică 4 porţii 70’

Ai nevoie de

2 cepe mari

1 rădăcină de pătrunjel

1 ţelină potrivită

4 cartofi mari

300 g ciuperci proaspete

3 l apă

4 pâinici rotunde

ulei, sare, piper

pătrunjel

1 linguriţă rasă de chimen

100 g bacon

Cum se prepară

Cureţi şi speli ceapa, rădăcina de pătrunjel, cartofii, ţelina şi le tai în patru. Speli ciupercile bine şi le tai felii potrivit de subţiri. Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ciupercile 2-3 minute. Scoţi ciupercile şi căleşti fâşii de bacon până se rumenesc bine.

Într-o oală mare fierbi, cu puţină sare, ceapa, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina şi, când sunt aproape fierte, adaugi ciupercile călite.

Mai laşi la fiert aproximativ 15-20 de minute. Scoţi toate ingredientele într-un vas (păstrezi supa obţinută, dar şi câteva ciupercuţe pentru decor) şi le pasezi în blender.Torni piureul în supă, adaugi chimenul, piperul şi sarea, după gust. Mai laşi pe foc 10 minute ca să se combine aromele.

Tai pâinicile rotunde în două (de preferat, graham) şi le scobeşti de miez cu mâna până când obţii o adâncitură potrivită. Pui câte unul-două polonice cu supă-cremă şi asezonezi cu pătrunjel verde, bacon şi ciupercuţele păstrate.

sursa foto: Tom Swalens