Supă de ceapă

supa de ceapa jpeg

Un ingredient nelipsit din bucătărie, ceapa este cea care dă întotdeauna savoare mâncărurilor.

Ingrediente

5 cepe 90 g unt 2 linguriţe zahăr 1 lingură făină 1 l supă de pui sare piper ½ baghetă, feliată caşcaval ras (pentru feliile de pâine) ceapă verde, după gust, pentru ornat verdeaţă, după preferinţă

Mod de preparare

Cureţi cepele şi le tai felii, nu prea mărunt. Topeşti untul într-o oală, adaugi ceapa şi zahărul. Laşi totul la foc mic, 10-15 minute, ca să se caramelizeze ceapa. Adaugi făina, amesteci şi apoi torni supa de pui. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi supa să fiarbă 30 de minute, la foc mic, şi amesteci din când în când.

Presari feliile de pâine cu piper şi le dai la cuptor câteva minute, ca să se rumenească. Când sunt gata, pui caşcaval ras, torni supa în boluri şi aşezi felii în lichidul fierbinte. Dai bolurile la cuptor câteva minute, ca să se rumenească frumos caşcavalul. La final, decorezi cu ceapă verde tocată şi verdeaţă, după gust.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg