Tartă cu bezea de nuci pecan

Pecan Pie jpeg

O reţetă de tartă mai specială, dar care se va termina până la ultima firimitură.

Ingrediente Pentru blat ● 200 g făină ● 120 g unt ● 70 g zahăr pudră ● 1 ou ● 1 linguriţă praf de copt Pentru bezea ● 5 albuşuri ● 75 g zahăr ● 1 praf de sare ● 100 g nuci pecan măcinate ● 1 lingură făină Pentru decor ● 200 ml smântână lichidă ● 100 g zahăr pudră ● nuci pecan, după gust

Cum se prepară tarta cu nuci pecan

Pentru aluat, amesteci untul moale cu zahărul pudră şi cu oul. Adaugi făina cernută şi praful de copt. Întinzi aluatul într-o tavă de tartă tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 15 minute.

Între timp, pregăteşti bezeaua. Baţi albuşurile cu praful de sare. Încorporezi, treptat, zahărul. Trebuie să obţii o bezea lucioasă şi fermă. Adaugi nucile pecan măcinate şi făina. Amesteci uşor. Torni bezeaua peste blatul fierbinte şi dai tava din nou la cuptor încă 15 minute.

Pentru decor, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul pudră. După ce s-a răcit, decorezi tarta cu frişcă şi cu nuci pecan.