Tartă cu cireşe şi mac
Să ne răsfăţăm la sfârşit de săptămână cu o delicioasă tartă de sezon, ce combină perfect două gusturi diferite.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 150 g unt 250 g făină 100 g zahăr 1-2 linguriţe apă rece
Pentru umplutură
200 g mac
50 g zahăr
40 g unt
2 ouă
1 praf de copt
4-5 linguri făină
200 g cireşe
1 esenţă vanilie
Mod de preparare
Amesteci untul rece cu făina şi zahărul şi frămânţi până când obţii o compoziţie omogenă. Dacă aluatul este sfărâmicios, adaugi 1-2 linguriţe de apă rece. Coca o înfăşori în folie alimentară şi o dai la rece, 30 de minute.
Dai deoparte un sfert din aluat, iar restul îl întinzi într-o formă de tartă, tapetată, inclusiv pe margini.
Într-un vas mai mare, amesteci macul, ouăle, untul topit, esenţa de vanilie, făina, zahărul şi praful de copt. Torni compoziţia de mac peste tartă. Adaugi cireşele spălate şi curăţate de sâmburi. Peste umplutură întinzi aluatul rămas, tăiat fâşii.
Dai tarta la cuptor, 30-40 de minute.