Tartă cu iaurt şi zmeură

Blackberry Cake with Jelly jpeg

Iaurt răcoros, zmeură dulce-acrişoră şi blat crocant. Pare reţeta prăjiturii perfecte, nu-i aşa?

Ingrediente Pentru blat: ● 180 g făină ● 180 g zahăr ● 6 ouă Pentru crema de iaurt: ● 200 g zmeură ● 400 g iaurt grecesc cu 10% grăsime ● 200 g zahăr ● zeama de la ½ lămâie ● 25 g gelatină ● 200 ml frişcă lichidă Pentru decor ● 300 g zmeură ● 15 g gelatină

Cum se prepară prăjitura

Pentru a pregăti blatul, separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când amestecul devine albicios şi creşte în volum. Adaugi făina cernută. Separat, baţi albuşurile până devin spumă, apoi le amesteci cu masa de gălbenuşuri. Torni aluatul într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată, şi-l coci 20-30 de minute la 170 °C.

Pentru crema de iaurt, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Zmeura o dai prin blender, o treci printr-o sită şi o amesteci cu zahărul, iaurtul, cu zeama de lămâie şi cu gelatina. Dai amestecul la frigider 10-15 minute. Baţi frişca lichidă şi o torni peste amestecul de zmeură şi iaurt. Pui crema peste blatul răcit.

Pentru decor, hidratezi gelatina în 150 ml de apă. După 10 minute, pui gelatina pe baie de aburi până se topeşte, fără a da în clocot. Peste crema de iaurt aşezi zmeura proaspătă şi torni gelatina. Dai tarta la frigider 4 ore înainte săserveşti.