Tartă cu lămâie

tarta lamaie shutterstock 93442873 jpeg

Adunăm reţete...V-am spus că adunăm şi vi le împărtăşim şi vouă. Aşa veţi avea de unde alege reţetele perfecte, pentru un meniu perfect. Astazi va prezentam tarta cu lamaie.

Ingrediente

Pentru blat

125 g unt 250 g biscuiţi simpli

biscuiţi

Pentru umplutură

4 gălbenuşuri

400 ml lapte condensat

200 ml zeamă de lămâie

1/2 linguriţă ghimbir răzuit

Pentru bezea

4 albuşuri

200 g zahăr

Mod de preparare

Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul până obţii o compoziţie omogenă, o pui pe fundul unei forme de tort de 24 cm cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată, şi presezi.

Mixezi gălbenuşurile cu laptele condensat, zeama de lămâie şi ghimbirul ras şi omogenizezi. Torni peste blatul de biscuiţi şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute.

Între timp, baţi albuşurile spumă tare şi adaugi zahărul câte puţin până se dizolvă. Pui bezeaua într-un poş, scoţi tarta din cuptor şi formezi floricele deasupra cremei. Dai tarta cu lamaie la cuptor, la foc mic, 35 de minute, până când bezeaua devine aurie.

tarta cu lamaie

Scoţi tarta cu lamaie din cuptor, o laşi să se răcească în formă, după care desfaci inelul formei şi o dai la rece până o serveşti.

Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Guguluf cu lamaie

Guguluf cu lamaie

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

sursa foto: Shutterstock