Tartă cu praz şi măsline

tarta cu praz si masline jpeg

Prazul este înrudit cu ceapa şi are o istorie lungă. Această legumă a fost cultivată în Europa de mii de ani, iar grecii şi romanii antici o venerau, consumând-o des pentru a le "regenera vocea". Romanii au introdus prazul în Marea Britanie, pe vremea aceea o provinice romană, unde leguma s-a adaptat bine climatului răcoros şi a prins atât de multă popularitate încât a devenit, ulterior, simbolul Ţării Galilor. Noi avem pentru voi o reţetă de tartă cu praz şi măsline.

Tartă cu praz şi măsline - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 300 g făină 200 g margarină vegetală 100 ml apă minerală 1 praf de sare

600 g praz

150 g măsline

2 linguri ulei

2 ardei capia

2 roşii

sare

piper

cimbrişor

Tartă cu praz şi măsline - Mod de preparare

Amesteci într-un castron făina cu margarina, apa minerală şi sarea. Frămânţi un aluat elastic şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime. Aşezi foaia într-o formă de tartă, tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Înţepi foaia cu furculiţa din loc în loc şi introduci tava în cuptorul încălzit

15 minute.

Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Îl căleşti într-o tigaie cu ulei încins. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Tai ardeii şi roşiile fâşii şi le pui peste praz. Potriveşti de sare şi piper. Torni amestecul de legume împreună cu măslinele în tavă. Dai din nou la cuptor alte 30 de minute. Feliezi tarta şi o serveşti după ce s-a răcorit. Ornezi cu cimbrişor.