Tartă cu roşii şi fasole verde

Din foitaj sau aluat clasic, tartele cu brânză sărată, carne şi legume sunt ideale pentru aperitiv.
Ingrediente Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- 2 linguri apă rece
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 200 g telemea, uşor sărată
- 100 g smântână
- 75 g fasole verde opărită
- 4 roşii cherry
- ½ ardei roşu
- 50 g fasole uscată, fiartă
- 4 ouă
- sare
- piper
Combini făina cu sarea şi o amesteci cu untul rece tăiat cubuleţe până când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi oul şi apa rece şi frămânţi bine aluatul, apoi îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie, o pui în tavă, inclusive pe margini, şi o înţepi din loc în loc, apoi o dai la frigider.
Razi brânza şi o amesteci cu smântâna, ouăle, fasolea verde bine scursă, fasolea uscată, ardeiul tocat, sare şi piper, după gust. Pui umplutura peste aluat şi o nivelezi. Aşezi din loc în loc jumătăţi de roşii cherry.
Dai tava la cuptor până când se rumeneşte.