Tiramisu la pahar cu bezele

tiramisu la pahar cu bezele jpeg

Pentru a obţine, fără efort, bezele tari, bate albuşurile într-un bol mare. Cu cât va intra mai mult aer în contact cu albuşurile, cu atât acestea se vor întări mai repede. Pentru tiramisu la pahar cu bezele, foloseşte numai albuşuri de la ouă de calitate şi foarte proaspete. Din cauză că albuşurile reci nu fac spumă, ţine ouăle la temperatura camerei.

Tiramisu la pahar cu bezele - Ingrediente

Pentru tiramisu 4 gălbenuşuri zeama şi coaja de la o lămâie 150 g zahăr 250 g mascarpone 250 g frişcă 10 pişcoturi 1 ceaşcă de cafea tare

Pentru bezele

4 albuşuri

200 g zahăr

1 praf de sare

Tiramisu la pahar cu bezele - Mod de preparare

Prepari bezeaua din albuşuri, pe care le baţi cu un praf de sare. Când compoziţia este tare, adaugi, pe rând, câte o linguriţă de zahăr, bătând până se topeşte. La final, umpli un poş şi pui bezele de diferite mărimi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci bezelele până se colorează frumos pe deasupra.

Pentru crema tiramisu, amesteci gălbenuşurile bătute cu zahărul şi cu mascarpone. Baţi bine compoziţia şi adaugi coaja şi zeama de lămâie. Amesteci bine, pui crema pe baie de aburi şi o ţii până se leagă, apoi o laşi la răcit.

Separat, baţi frişca, şi când crema s-a răcit, o încorporezi uşor de jos în sus cu ajutorul unei spatule.Treci pişcoturile rapid prin cafea, apoi le zdrobeşti şi le pui în pahare reci. Adaugi tiramisu de lămâie, nivelezi frumos şi dai la rece. În momentul servirii, pui deasupra bezele.

Tort tiramisu fără coacere

Tort tiramisu fără coacere

Tiramisu cu banane

Tiramisu cu banane

Cele mai bune bezele. Reţeta simplă

Cele mai bune bezele. Reţeta simplă