Tort cu cremă de ciocolată

Vrei să faci cuiva drag o surpriză dulce? Atunci prepară-i un delicios tort cu cremă de ciocolată şi nu vei da greş!
Ingrediente
Pentru blat
125 g făină 1 ou 40 g cacao 75 ml cafea 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 75 ml ulei 75 g iaurt 1 praf sare
Pentru cremă
500 g ciocolată neagră
200 g smântână pentru frişcă
Pentru decor
100 g smântână pentru frişcă, bătută
Mod de preparare
Pentru blat, combini toate ingredientele solide, apoi le omogenizezi în cele lichide, inclusiv oul, amestecate separat. Torni aluatul obţinut într-o tavă rotundă tapetată şi îl dai la cuptorul încins până când trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă, împreună cu smântâna, amesteci până când se topeşte ciocolata şi dai deoparte, la răcit. Din când în când, o mixezi ca să devină pufoasă.
Întinzi crema, păstrezi puţină din ea şi pentru decor, peste blatul de cacao, având grijă să-l îmbraci şi pe margini şi îl decorezi cu frişca bătută şi cu crema de ciocolată rămasă. Îl ţii la rece până îl serveşti.